VISIE

Wij denken dat de productie van werkkleding eerlijk, schoon, natuurlijk en betaalbaar kan. We zien nog een zee aan mogelijke verbetering in de kledingindustrie (aanraders om te kijken hiervoor: True cost of NPO serie Genaaid) en gaan deze uitdaging daarom aan. 

Hoe doen we dit? 

We ontwerpen iets totaal nieuws, samen met jou. We produceren en bedrukken de kleding lokaal in onze werkplaats in Rotterdam, werken samen met andere lokale ondernemingen en blijven ons verdiepen in het onderzoek naar optimalisatie in productie en de beste materialen.

  • Waarde door ontwerp op maat: de mogelijkheden zijn groter dan je denkt! 
  • Geen chemische verwerking: wat we niet in de zee zouden lozen, lozen we ook niet in onze kleding. 
  • Zo laag mogelijke impact: we gebruiken wat we hebben en niet meer dan we nodig hebben 
  • Transparantie: we laten je weten waar ieder draadje van jouw kledingstuk vandaan komt
  • Streven naar een volledig lokale keten en de hoogste kwaliteit: onze materialen en logistiek zoeken we grondig voor je uit
  • Technische optimalisatie van ons productieproces: handgemaakt en optimalisatie kunnen hand in hand
  • Onderzoek: we blijven ons verdiepen in de wonderen van de wereld
  • Lokale verbinding: we werken samen met Rotterdamse ondernemingen en delen onze inzichten 
  • We creëren een imago waar je trots op kunt zijn

 

Peloris zijn we in mei 2020 gestart, dit is ons begin, maar we hebben nog veel meer plannen, zoals een kleuren-moestuin voor onze pigmenten, workshops en inspiratie-sessies. Wil je hiervan op de hoogte blijven? Volg ons op social media of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!  

 


‘’ We dromen over wat we denken, doen wat we dromen en douwen door wat we doen. ’’

 

Peloris is opgezet door de Industrieel Ontwerpers en buurvrouwen Piek en Doris. Wonend op onze zeilbootjes in de haven van Rotterdam, weten we hoe fijn het is om dicht bij de natuur te leven, en dit gevoel delen we graag.

 

Doris heeft haar bachelor in Industrial Design behaald aan de TU Delft en volgt de master Bio-Inspired Innovation aan de Universiteit Utrecht. Doris is een heldin achter de naaimachine en maakt haar eigen geupcyclede kleding. Piek heeft haar master Integrated Product Design behaald aan de TU Delft waar ze afstudeerde op de opschaling van zeewier-materialen. Werkende bij een start-up in kite-energie maakte ze kennis met de industriele naaimachine en was verkocht.

 

Onze gedeelde passie om te maken en te ontwerpen naar onze eigen visie willen we samen toepassen in Peloris.