Blog van Groenemorgen

Gepubliceerd op 17 februari 2021 om 12:53

Groenemorgen werkt aan het groene en sociale Rotterdam van morgen. Door klimaatprojecten, events met aandacht voor doordachte activiteiten, delen van duurzame kennis verbinden ze Rotterdammers, duurzame initiatieven en campagnes voor een sterker Rotterdam.

 

Deze Rotterdamse ontwerpers maken de bedrijfskleding van morgen!

 
In Hoogvliet werken 2 jonge ontwerpers aan de duurzame bedrijfskleding van morgen. In de blog van deze week maken we kennis met Doris en Piek, twee kersverse corona-ondernemers die genoeg hebben van de vervuilende kleding-industrie en de duurzame daad bij het woord hebben gevoegd!
 
Peloris. Vertel, wie zijn jullie?

We zijn Doris (23) en Piek (27). We hebben allebei industrieel ontwerpen gestudeerd aan de TU Delft, maar hebben elkaar ontmoet op onze zeilbootjes, waar we naast elkaar kwamen te wonen in het haventje van Delft. Momenteel wonen we allebei in de oude Entrepothaven van Rotterdam. Ons beroep is het best te beschrijven als kleermakers met aandacht; we ontwerpen bedrijfskleding naar de wensen van zowel het bedrijf als de uiteindelijke drager en we maken dit lokaal in Rotterdam. Dit alles doen we zo duurzaam mogelijk, waarbij we kijken naar wat de beste keuze is voor de situatie: soms maken we de kleding van rest-textiel, maar we kunnen bijvoorbeeld ook oude werkkleding weer omtoveren tot een nieuwe stijl.

 

Waarom en wanneer zijn jullie gestart met Peloris?

Zo rond de start van de eerste lockdown vonden we het allebei lastig om werk te vinden waar we echt blij van werden. Werk waar je zonder rompslomp waarde kan toevoegen aan de maatschappij.

In mei 2020 hadden we toevallig op precies dezelfde dag onze toenmalige baan opgezegd, en hebben onze dromen en visie opgeschreven. We droomden van een ontwerpstudio; kleding maken, zeefdrukken, materiaalonderzoek & natuurlijk kleuren. Dat was de geboorte van ontwerpstudio Peloris.

 

 

Hoe is het gesteld met de duurzaamheid van bedrijfskleding?

 


«   »

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.