FAQ

 

Wanneer heb ik dan mijn bedrijfskleding binnen?

Dat is uiteraard afhankelijk van de order. De afspraak om elkaar te leren kennen willen we zo snel mogelijk plannen, dat hangt af van ons beider agenda, meestal kan dit dezelfde week nog. Vanaf dan starten we met het ontwerp, een ronde van goedkeuring en de daadwerkelijke productie. De uiteindelijke levertijd is afhankelijk van de order. Orders met spoed zijn mogelijk, neem hierover contact met ons op. 

 

Wat kost dat?

Doe een aanvraag en we sturen je graag een vrijblijvende offerte.

We kunnen hem alvast wel een beetje toelichten:

De prijs bestaat uit 3 onderdelen (afhankelijk van wat jij wilt); ontwerp en productie, materiaalkosten en bedrukking/borduren. 

Eerlijke kleding vinden wij erg belangrijk, dat houdt in dat de stof goed geproduceerd moet zijn, goede arbeidsomstandigheden en een eerlijke beloning, en zo ook voor de productie van de kleding. 

 

Met wie werken jullie samen?

  • Onze materialen, textiel, garen en verf halen wij bij lokale ondernemers, zo weten we zeker dat de herkomst goed is.
  • Voor kleuring van de stof en verf voor bedrukking halen we kennis bij tuinders en pluktuinen rondom Rotterdam. 

 

Waarom hebben jullie gekozen voor werkkleding?

Werkkleding is vaak een ondergeschoven kindje in de kledingindustrie, het moet functioneel zijn en daar gaat de vorm vaak verloren. Zonde, want bedrijfskleding is jouw visitekaartje, net zo belangrijk als een glimlach op je gezicht, een mooi logo en fijne sfeer. 
Bedrijfskleding wordt veel gedragen en al gaat de industrie wat betreft duurzaamheid zeker vooruit willen we een transparant en goed alternatief bieden voor lokale ondernemers. 

 

Wat moet ik doen als het product toch niet naar wens is, kapot of verwassen?

Neem contact op! Als we het kunnen maken doen we dat graag.

 

Ik wil mijn logo laten borduren in plaats van zeefdrukken, kan dat?

Jazeker, geef dat even aan! Wij kunnen dat laten doen bij een (lokale) externe partij. 

 

Hoe lokaal zijn jullie?

Op dit moment ontwerpen, produceren en testen we in Rotterdam. Onze materialen zoals, textiel, verpakkingen, garen, knopen, elastiek etc. zoeken we eerst dicht bij huis (provincie Zuid-Holland), lokaal geproduceerd of tweedehands. Als het niet lokaal te verkrijgen is kijken we naar resellers met eenzelfde hart voor duurzaamheid en zoeken we de meest milieuvriendelijke keuze. Het kan dus zijn dat we textiel uit Spanje halen, als dat eerlijker en gezonder vervaardigd wordt. Wij streven naar transparantie, dus laten je weten waarvan jouw kleding is opgebouwd.

Omdat productie op dit moment nog niet transparant genoeg is hebben we besloten dit zelf te doen. Naar verwachting wordt productie steeds milieuvriendelijker en beter, als we zeker weten dat het goed is, besteden we het uit aan externe partijen, maar dat is nu nog toekomstmuziek.

 

En als ik wil bijbestellen?

Geen probleem, wij bewaren de naaipatronen voor jouw ontwerp en kunnen altijd bijmaken. Stuur ons een mailtje met de maat en hoeveelheid, dan gaan wij zo snel mogelijk weer aan de slag om ook deze te produceren. We nemen contact met je op over de verwachte levertijd.

 

Wat zijn de wasvoorschriften van de kleding?

Onze kleding kan je het beste op 30C wassen, hierdoor blijft je kleding het langst mooi. Wij adviseren om niet vaker te wassen dan nodig. Natuurlijk wordt kleding valer met wassen, maar dat geeft wat ons betreft jouw kleding wat meer karakter. 

Wij adviseren het gebruik van wasmiddel Seepje, een eerlijk product, maakt je kleding schoner en mooier.  

Er bestaan ook andere methodes om kleding te reinigen, zoals stomen, en wassen met stikstof. Wellicht interessant om te overwegen!